Routeren van

klantcontact met

spraakherkenning

Kijk en luister in nog geen 3 minuten hoe het routeren van klantcontact met spraakherkenning kan bijdragen aan het inrichten van een klantvriendelijke service waarbij de techniek de mens optimaal ondersteunt.

Wat is de vraag

van de klant

Het achterhalen van de klantvraag werkt uitstekend met spraakherkenning. ”Goedendag, om u met de juiste medewerker in contact te brengen verzoeken wij u om uw vraag in te spreken”. De beller kan in eigen woorden inspreken wat de vraag is. Op basis daarvan wordt het klantcontact gerouteerd, een vervolgvraag gesteld of krijgt de klant direct antwoord via selfservice.

Routeren naar

selfservice

Wanneer een klant een vraag inspreekt waarbij de oplossing een bestaande online selfservice applicatie is, ontvangt de klant een sms met een link naar deze online selfservice. De klant bepaalt zelf of die gebruikt maakt van selfservice of wil worden doorverbonden naar een live medewerker. Denk aan status- en orderinformatie, het (de)activeren van een account of doorvoeren van een adreswijziging.

Routeren naar

een medewerker

Bij het routeren van het gesprek wordt, op basis van het onderwerp en de vereiste skills, een vrije medewerker gezocht. Zodra de medewerker het gesprek krijgt verschijnt de contacthistorie en klantgegevens van de beller op het beeldscherm. Ook de ingesproken vraag en het classificatie resultaat worden afgebeeld. Door een koppeling met de kennisdatabase kan bovendien een antwoordsuggestie en aanvullende informatie over het onderwerp worden getoond.

Inzicht in uw

klantcontact

Door het routeren van gesprekken met spraakherkenning wordt real-time informatie beschikbaar over mogelijke trends en de TOP 5 veel gestelde vragen. Naast de standaard rapportages geeft spraakherkenning inzicht over de afhandeling van het klantcontact per onderwerp. Betreft het een herhaalgesprek? Wordt er veel doorverbonden? Is de routering wel goed? Welke onderwerpen hebben een hoge AHT en lage NPS? Na drie klikken heb je de output.

Wat kan spraaktechnologie voor uw klanten betekenen?

Let's get in touch

Gerelateerde cases

Copyright 2020 © Telecats BV. All rights reserved.

Copyright 2020 © Telecats BV. All rights reserved.

Wie is de klant?

Klanten kunnen worden geïdentificeerd op basis van het telefoonnummer, het intoetsen van een klantnummer of door het inspreken van een postcode of een kenteken. Daarmee kun je proactief informatie over de status van een bezorging, aanvraag of calamiteit afspelen, of het klantcontact automatisch routeren op basis van bijvoorbeeld een betalingsachterstand. Ook kunnen herhaalbellers worden gerouteerd naar de eerder gekozen bestemming.

Meer informatie

Benieuwd naar de mogelijkheden van routeren met spraakherkenning en voicebots? Vul dan uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

Get in touch

Bezoekadres

Colosseum 42 - 7521 PT Enschede

Postadres

Postbus 92 - 7500 AB Enschede

Algemeen

053 - 488 99 00

Support

053 - 488 99 20

Support

Op dit moment is er een storing bij Tele2.
Bel voor andere support vragen:
020 - 771 15 16

Of stuur ons een berichtje

Bij ons werken?

Meer informatie

Benieuwd naar de inzichten in klantcontact door recording & transcriptie?
Vul dan uw gegevens in en wij sturen u de whitepaper toe.

Meer informatie

Benieuwd naar de mogelijkheden van het transcriberen van gesprekken?
Vul dan uw gegevens in en wij sturen u de whitepaper toe.

Meer informatie

Benieuwd naar de mogelijkheden van het opnemen van gesprekken?
Vul dan uw gegevens in en wij sturen u de whitepaper toe.

Meer informatie

Benieuwd naar de mogelijkheden van routeren met spraakherkenning?
Vul dan uw gegevens in en wij sturen u de whitepaper toe.