Bij Telecats werken we dagelijks aan innovatieve oplossingen voor onze klanten. Dat vraagt veel van onze medewerkers, niet alleen kennis en inzet maar vooral ook veel creativiteit. Dat bracht ons op het idee om een ruimte te maken waar creativiteit en sportiviteit samenkomen. Waar je even je hoofd leeg kunt maken of kunt overleggen maar dan in een ander omgeving. Na een online brainstorm waren de ideeën verder vormgegeven en kon de uitvoering ervan beginnen.

Na 2 zaterdagen klussen is de ruimte zo goed als af. Er is een grote tribune gebouwd met op de achtergrond muurvullende foto van een tropisch strand. Een tafeltennistafel, poolbiljart en dartbord zorgen voor de nodige sportieve ontspanning maar zeker ook inspanning want het is gebleken dat vele medewerkers ook (verborgen) sportieve kwaliteiten hebben. Het zal dan ook niet lang duren voordat de eerste wedstrijden gaan plaatsvinden. Voor wie zich digitaal-sportief wil uitleven kan er gegamed worden op groot scherm. Wie had gedacht dat de vrijdagmiddagborrel nog eens sportief zou worden?

Aan de techniek is ook gedacht, want wanneer je je als bedrijf met spraaktechnologie bezig houdt, dan is het leuk om deze technologie ook hier toe te passen. Zo kan de muziek met spraak worden bediend maar ook het licht kan worden bediend en van kleur worden veranderd met spraak. Dit is nog maar het begin want er liggen nog genoeg ideeën op de plank die de aankomende tijd worden uitgewerkt.

In gesprek met

We zijn constant bezig met innovatie en mede hierdoor groeit ons klantportfolio. Onlangs zijn er 2 nieuwe collega’s gestart die onze teams komen versterken. In gesprek met projectmanager Maaike de Jonge en IT-systeemspecialist Matthijs Dumas.

Maaike de Jonge

Wie ben je? Maaike de Jonge, 38 jaar en woon samen met mijn vriend in Enschede. Sinds 2,5 jaar doe ik aan Crossfit en probeer drie workouts per week te doen. Ik heb al heel wat van de wereld gezien, maar ben nog lang niet uitgekeken!
Wat heb je tot nu toe gedaan? Hiervoor heb ik 13 jaar gewerkt bij de Rabobank als Facilitair Manager. In die functie was ik onder andere verantwoordelijk voor diverse projecten. Omdat het projectmatig werken mij enorm aansprak ben ik op zoek gegaan naar een baan als project manager.
Waarom Telecats? Ik heb gekozen voor Telecats omdat het een no-nonsense bedrijf is met Twentse roots. Ik vind het prettig dat het bedrijf niet al te groot is en dat mensen wat voor elkaar over hebben, er heerst een goede sfeer. Ik moest er wel even aan wennen dat er maar zo weinig vrouwen werken.
Wat doe je? Als project manager zorg ik er samen met mijn collega’s voor dat projecten volgens specificatie, tijdig en naar tevredenheid van de opdrachtgever uitgevoerd worden.


Matthijs Dumas

Wie ben je? Matthijs Dumas, 27 jaar. Naast mijn werk ben ik vader, hobby ik met vintage audioapparatuur en doe ik een poging tot het onderhouden van mijn auto.
Wat heb je tot nu toe gedaan? De afgelopen jaren heb ik voornamelijk netwerk- en systeembeheer gedaan binnen het MKB, varierend van sportclub tot zorginstelling.
Waarom Telecats? Ik was op zoek naar uitdagend werk, waarbij ik in aanraking kom met grotere IT-omgevingen. De uitdaging heb ik zeker gevonden!
Wat doe jij? Als IT systeemspecialist ben ik onderdeel van het team Operations. Dit team houdt zich onder andere bezig met het volledige support naar de klanten en het proactief beheren en bewaken van de systemen met bijvoorbeeld Nagios. Het afgelopen jaar is dit team in aantal verdubbeld door het groeiend aantal klanten en nieuwe dienstverlening. Binnen het team houd ik me voornamelijk bezig met het installeren, testen en onderhouden van telefonie systemen bij onze klanten.

In gesprek metIn gesprek metNadine Glas

Wie ben je?
Ik ben Nadine Glas en werk sinds 1 mei bij Telecats. Sindsdien woon ik in Enschede na een aantal jaren in het buitenland te hebben gewoond.

Wat heb je tot nu toe gedaan? 
Hiervoor heb ik promotieonderzoek gedaan aan de universiteit Télécom ParisTech in Parijs. Mijn onderzoek richtte zich op het verbale gedrag van een virtuele agent in mens-machine interactie. Daarvoor werkte ik bij een Frans bedrijf aan de automatische generatie van teksten.

Waarom Telecats? 
Omdat Telecats zich bezig houdt met de dingen die ik leuk vind, namelijk proberen een machine om te laten gaan met menselijke taal.

Wat doe je? 
Ik ben onderdeel van het team dat werkt aan de Open Vraag SpraakHerkenning (OVSH). Door dit systeem kan een beller zijn vraag inspreken waarna het systeem op basis van deze klantvraag de beller automatisch doorverbindt met de juiste medewerker of afdeling. Met de OVSH-technologie heeft Telecats de afgelopen jaren vele bedrijven kunnen helpen om hun klanttevredenheid te vergroten en flink kosten te besparen.

Om de ingesproken vraag te classificeren zijn taal- en classificatiemodellen nodig. Ik werk aan deze modellen om ervoor te zorgen dat algoritmes zorgen voor een correcte classificatie. Onze samenwerking met het van oorsprong Franse Webhelp zorgt ervoor dat we de OVSH-technologie ook geschikt maken voor Frankrijk. De afgelopen tijd heb ik gewerkt aan een demo die ertoe dient om de Franse versie van de OpenVraag SpraakHerkenning (OVSH) te presenteren. Deze demo laat precies zien hoe een klant wordt aangesproken, zijn vraag kan stellen en vervolgens automatisch naar de juiste afdeling wordt doorverbonden. OVSH gesprekken zijn nu dus ook mogelijk in het Frans; het systeem “begrijpt” Franse klantvragen en “praat” Frans terug. Om dit te bewerkstelligen waren enkele aanpassingen van het systeem nodig. Ten eerste moet het geluid dat de beller produceert worden omgezet in Franse woorden in plaats van Nederlandse woorden. Dit betekent dat een andere spraakherkenningscomponent nodig is. Vervolgens is ook de verwerking van de uitgeschreven spraak anders dan in het Nederlands. Zo kent het Frans bijvoorbeeld minder samengestelde woorden. Woorden zoals “spraakherkenning” worden in het Frans aangeduid met twee woorden: “reconaissance vocale”. Kenmerkend voor het Frans is ook dat woorden niet altijd worden onderscheiden door spaties maar soms door apostroffen of streepjes. De tekst “qu’est-ce que c’est” bijvoorbeeld bestaat niet uit 3 woorden maar 6. Verder kennen sommige woorden zowel een mannelijke variant (bijv. “content”) als een vrouwelijke (bijv. “contente”). Woorden en begrippen goed kunnen identificeren is een belangrijk onderdeel van de OVSH-technologie omdat de classificatie van de klantvraag vervolgens gebaseerd is op de woorden en begrippen die in de vraag voorkomen. Om het systeem ook goed Frans te kunnen laten “spreken” maken we gebruik van opgenomen uitspraken van mensen met Frans als moedertaal. Dit laat zien dat voor de ontwikkeling van OVSH de Franse taal weer andere uitdagingen geeft dan de Nederlandse. We kunnen dus niet iedere taal op dezelfde manier verwerken.

In gesprek met

We zijn constant bezig met innovatie en mede hierdoor groeit ons klantportfolio. Onlangs zijn er 2 nieuwe collega’s gestart die onze teams komen versterken. In gesprek met taal- en spraaktechnoloog Nadine Glas en IT-systeemspecialist Jeroen Olde Monnikhof.

Nadine Glas

Wie ben je? Ik ben Nadine Glas en werk sinds 1 mei bij Telecats. Sindsdien woon ik in Enschede na een aantal jaren in het buitenland te hebben gewoond.
Wat heb je tot nu toe gedaan? Hiervoor heb ik promotieonderzoek gedaan aan de universiteit Télécom ParisTech in Parijs. Mijn onderzoek richtte zich op het verbale gedrag van een virtuele agent in mens-machine interactie. Daarvoor werkte ik bij een Frans bedrijf aan de automatische generatie van teksten.
Waarom Telecats? Omdat Telecats zich bezig houdt met de dingen die ik leuk vind, namelijk proberen de computer om te laten gaan met menselijke taal.
Wat doe je? Ik werk in het team dat zich bezig houdt met Open Vraag Spraakherkenning. Door dit systeem kan een beller zijn vraag kan inspreken, waarna het systeem op basis van deze vraag de beller automatisch doorverbind met de juiste medewerker of afdeling. Om de ingesproken vraag juist te classificeren zijn taal- en classificatiemodellen nodig. Ik werk aan deze modellen om ervoor te zorgen dat de juiste algoritmes zorgen voor de juiste classificatie.


Jeroen Olde Monnikhof

Wie ben je? Jeroen Olde Monnikhof. Ik ben getrouwd en woonachtig in Beuningen (ov). In m’n vrije tijd hou ik mij bezig met het verzorgen van onze dieren (honden, katten, geiten, paarden en kippen) die we bij huis hebben. Daarnaast voetbal ik nog.
Wat heb je tot nu toe gedaan? Hiervoor werkte ik gedetacheerd bij ASML. Ik hield me hier bezig met het beheren van systemen, netwerken en firewalls.
Waarom Telecats? Na het afronden van mijn opdracht bij ASML, zocht ik een nieuwe opdracht dichter bij huis, waar ik ook meer zelf met de techniek bezig kon zijn. Dat heb ik gevonden bij Telecats, waar ik bovendien mijn technische kennis verder kan verbreden.
Wat doe jij? Als onderdeel van het Operations team, zal ik me Als IT systeemspecialist ben ik onderdeel van het team Operations. Dit team houdt zich onder andere bezig met het volledige support naar de klanten en het proactief beheren en bewaken van de systemen met bijvoorbeeld Nagios. Het afgelopen jaar is dit team in aantal verdubbeld door het groeiend aantal klanten en nieuwe dienstverlening. In het begin zal ik mij voornamelijk bezig houden met de interne IT infrastructuur. Vervolgens zal ik mij ook bezig gaan houden met het installeren, testen en onderhouden van telefonie systemen bij onze klanten.

Telecats is dé autoriteit in toepassing van taal- en spraaktechnologie bij processen rond klantcontact in het communicatiedomein. Telecats begon in 1993 als een pionier van telefonische selfservice applicaties en werd al snel marktleider op het gebied van hoogwaardige en innovatieve klantcontactoplossingen.

De medewerkers van Telecats hebben een natuurlijke drive voor innovatie en zijn telkens al bezig met de ontwikkeling van de volgende stap. De oplossingen van Telecats zijn bewezen bij ruim 400 klanten in heel Europa, in de telecommunicatie, entertainment-, verzekerings-, transport- en financiële sector en bij uitgeverijen, nutsbedrijven en de overheid.

Software engineer
 

Pietje-precies
 

Software engineer

Software engineer

Pietje-precies