Bij Telecats werken we dagelijks aan innovatieve oplossingen voor onze klanten. Dat vraagt veel van onze medewerkers, niet alleen kennis en inzet maar vooral ook veel creativiteit. Dat bracht ons op het idee om een ruimte te maken waar creativiteit en sportiviteit samenkomen. Waar je even je hoofd leeg kunt maken of kunt overleggen maar dan in een ander omgeving. Na een online brainstorm waren de ideeën verder vormgegeven en kon de uitvoering ervan beginnen.

Na 2 zaterdagen klussen is de ruimte zo goed als af. Er is een grote tribune gebouwd met op de achtergrond muurvullende foto van een tropisch strand. Een tafeltennistafel, poolbiljart en dartbord zorgen voor de nodige sportieve ontspanning maar zeker ook inspanning want het is gebleken dat vele medewerkers ook (verborgen) sportieve kwaliteiten hebben. Het zal dan ook niet lang duren voordat de eerste wedstrijden gaan plaatsvinden. Voor wie zich digitaal-sportief wil uitleven kan er gegamed worden op groot scherm. Wie had gedacht dat de vrijdagmiddagborrel nog eens sportief zou worden?

Aan de techniek is ook gedacht. want wanneer je je als bedrijf met spraaktechnologie bezig houdt, dan is het leuk om deze technologie ook hier toe te passen. Zo kan de muziek met spraak worden bediend maar ook het licht kan worden bediend en van kleur worden veranderd met spraak. Dit is nog maar het begin want er liggen nog genoeg ideeën op de plank die de aankomende tijd worden uitgewerkt.

In gesprek met

We zijn constant bezig met innovatie en mede hierdoor groeit ons klantportfolio. Onlangs zijn er 2 nieuwe collega’s gestart die onze teams komen versterken. In gesprek met projectmanager Maaike de Jonge en IT-systeemspecialist Matthijs Dumas.

Maaike de Jonge

Wie ben je? Maaike de Jonge, 38 jaar en woon samen met mijn vriend in Enschede. Sinds 2,5 jaar doe ik aan Crossfit en probeer drie workouts per week te doen. Ik heb al heel wat van de wereld gezien, maar ben nog lang niet uitgekeken!
Wat heb je tot nu toe gedaan? Hiervoor heb ik 13 jaar gewerkt bij de Rabobank als Facilitair Manager. In die functie was ik onder andere verantwoordelijk voor diverse projecten. Omdat het projectmatig werken mij enorm aansprak ben ik op zoek gegaan naar een baan als project manager.
Waarom Telecats? Ik heb gekozen voor Telecats omdat het een no-nonsense bedrijf is met Twentse roots. Ik vind het prettig dat het bedrijf niet al te groot is en dat mensen wat voor elkaar over hebben, er heerst een goede sfeer. Ik moest er wel even aan wennen dat er maar zo weinig vrouwen werken.
Wat doe je? Als project manager zorg ik er samen met mijn collega’s voor dat projecten volgens specificatie, tijdig en naar tevredenheid van de opdrachtgever uitgevoerd worden.


Matthijs Dumas

Wie ben je? Matthijs Dumas, 27 jaar. Naast mijn werk ben ik vader, hobby ik met vintage audioapparatuur en doe ik een poging tot het onderhouden van mijn auto.
Wat heb je tot nu toe gedaan? De afgelopen jaren heb ik voornamelijk netwerk- en systeembeheer gedaan binnen het MKB, varierend van sportclub tot zorginstelling.
Waarom Telecats? Ik was op zoek naar uitdagend werk, waarbij ik in aanraking kom met grotere IT-omgevingen. De uitdaging heb ik zeker gevonden!
Wat doe jij? Als IT systeemspecialist ben ik onderdeel van het team Operations. Dit team houdt zich onder andere bezig met het volledige support naar de klanten en het proactief beheren en bewaken van de systemen met bijvoorbeeld Nagios. Het afgelopen jaar is dit team in aantal verdubbeld door het groeiend aantal klanten en nieuwe dienstverlening. Binnen het team houd ik me voornamelijk bezig met het installeren, testen en onderhouden van telefonie systemen bij onze klanten.

Telecats is dé autoriteit in toepassing van taal- en spraaktechnologie bij processen rond klantcontact in het communicatiedomein. Telecats begon in 1993 als een pionier van telefonische selfservice applicaties en werd al snel marktleider op het gebied van hoogwaardige en innovatieve klantcontactoplossingen.

De medewerkers van Telecats hebben een natuurlijke drive voor innovatie en zijn telkens al bezig met de ontwikkeling van de volgende stap. De oplossingen van Telecats zijn bewezen bij ruim 400 klanten in heel Europa, in de telecommunicatie, entertainment-, verzekerings-, transport- en financiële sector en bij uitgeverijen, nutsbedrijven en de overheid.

Software engineer
 

 

Software engineer